1 JUTA HITZ TO YOUR WEBSITE

Klik Like Bagi Menyokong

Ahad, 30 Oktober 2011

Membeli Harta Secara Percuma

Semua orang akan membeli harta. Contohnya RUMAH. Bagaimana caranya untuk membeli harta dengan percuma walaupun secara ancuran?


Boleh dikatakan majoriti orang beli rumah pakai Loan. Kalau tak pakai loan rumah pun mereka akan pakai Personal Loan dan buat rumah atas tanah sendiri.
Biasanya loan rumah memang lama. Ada sehingga 30 tahun jangka dia. Nasib baiklah rumah boleh sampai 30 tahun. Kalau kereta pun sampai 30 tahun, belum sempat habis bayar kereta dah jadi antik dan besi buruk.
Rumah jangka lama bayar takpe sebab rumah ni nilai tanahnya meningkat biarpun rumahnya diperbuat dari kayu atau rumah setinggan.
Kalau rumah perlu bayar sehingga 30 tahun, bayangkan bermakna anda perlu bekerja selama 30 tahun dan lebih untuk mampu menanggung pinjaman rumah tersebut langsai.
Hakikat sebenarnya, walaupun anda dah bayar selama 10 tahun pinjaman rumah tu tapi sebenarnya hutang pokok hanya kurang sedikit dan anda hanya membayar duit interest sahaja.
Bermakna usaha keras anda bekerja dapat gaji semata-mata untuk bayar interest sahaja. Rumah duit pokok bayar sedikit sahaja.Ini bermakna rumah anda duduk tu bukan anda yang punya.
Itu jika anda boleh bekerja dan mendapat pendapatan bayar loan rumah. Jika berlakunya anda diberhentikan kerja , dari sumber mana nak dapat duit bayar rumah itu ini?
Bagi yang merancang semua ini, mereka mencari jalan untuk membina aset supaya mereka boleh hasilkan pendapatan tanpa perlu mereka bekerja pun tetap duit masuk mengalir ke poket mereka.
Apa cadangan aset yang sesuai ? Jika disini, memang kami sarankan beli emas dan terima hibah (duit) setiap bulan untuk menampung segala komitmen bulanan anda.
Kami semua gunakan teknik yang sama dan berkesan. Jika anda berminat boleh beli emas dan dapat duit bulanan bayar pinjaman rumah anda di sini. Pelik tapi benar, simpan emas dan dapat duit bulan-bulan

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...